ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Κατάσταση Παραγγελίας
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
0 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Δωρεάν αποστολή άνω των 40€. 

Συμβουλές Φροντίδας

Γενικές Οδηγίες Περιποίησης Ρούχων
 • Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες από τις ετικέτες φροντίδας των ρούχων.
 • Μη γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριο.
 • Καλύτερα να πλένετε τα ρούχα από την ανάποδη.
 • Διαλύετε καλά το απορρυπαντικό για να μην δημιουργούνται λεκέδες.
 • Στα χρωματιστά ρούχα, αποφύγετε το πρώτο πλύσιμο να γίνεται στο χέρι. Αν γίνει στο χέρι απαγορεύεται το μούλιασμα
 • Μερικά ρούχα που φαίνονται ότι «μάζεψαν» στο πλύσιμο επανέρχονται στις αρχικές τους διαστάσεις μετά το σιδέρωμα (π.χ. 100% modal ή 100% βισκόζη)
 • Για να διατηρήσετε τα εσώρουχα σας απαλά, αποφύγετε το ξηρό στέγνωμα και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
 • Για να είναι τα εσώρουχα σας πάντα σαν καινούργια, χρησιμοποιείτε φυσικό απορρυπαντικό διαλυμένο σωστά
Μαλλί
Να αποφεύγετε το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες και να το απλώνετε πάντα σε οριζόντια θέση ώστε να διατηρείται η φόρμα του.

Βαμβάκι
Το βαμβάκι είναι ανθεκτικό στο σίδερο και στο στύψιμο αρκεί να μην πλυθεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τεχνητές ίνες
Τα χρώματα σε αυτήν την κατηγορία υφασμάτων είναι ανεξίτηλα. Προτείνεται πλύσιμο και σίδερο σε μέτριες έως χαμηλές θερμοκρασίες.

Βασικές Κλωστοϋφαντουργικές Ίνες

Φυσικές Ίνες (Φυτικές και Ζωικές)

Βαμβάκι:  Το βαμβάκι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φυσικές ίνες στην κλωστοϋφαντουργία, προσφέροντας άνεση, αισθητική, και υψηλή απορροφητικότητα υγρασίας. Η ποικιλία του βαμβακιού διακρίνεται με βάση το μήκος, τη λεπτότητα και την ωριμότητα των ινών, καθώς και τη χώρα προέλευσής του. Στην εταιρεία, επιλέγονται πεννιέ (combed) νήματα, τα οποία διαθέτουν εξαιρετικές ιδιότητες όσον αφορά το πιάσιμο, την άνεση, την αντοχή, καθώς και τη συμπεριφορά τους κατά την πλοκή και τη βαφή. Η προσεκτική επιλογή αυτών των νημάτων συνεισφέρει στην παραγωγή υφασμάτων υψηλής ποιότητας, ικανών να ικανοποιούν τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών.

Μαλλί Merino: Το Merino Wool έχει πολύ καλές ισοθερμικές ιδιότητες, καλύτερες από αυτές του απλού μάλλινου. Αυτό το φυσικό υλικό έχει απαλή και ζεστή υφή. Χάρη στις προηγμένες ιδιότητές του, το μαλλί Merinoείναι λεπτότερο από το κανονικό μαλλί αλλά πολύ πιο ζεστό και αποτελεί ένα πολύ καλό ισοθερμικό για όλες τις εποχές. Είναι ελαφρύ και απαλό, δεν τσαλακώνει και έχει αντοχή στους λεκέδες.


Φυσικές Πολυμερείς ίνες Αναγεννημένης Κυτταρίνης (Επεξεργασμένες Φυτικές Ίνες)

Βamboo: Το ύφασμα Bamboo, ως φυσική κυτταρίνη, είναι 100% οικολογικό προϊόν και φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει ιδιαίτερες και φυσικές ιδιότητες αντιβακτηριδιακής προστασίας και εξουδετέρωσης της κακοσμίας. Τα προϊόντα από Bamnoo έχουν φυσικές ιδιότητες για την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να απορροφάνε και να εξατμίζουν τον ιδρώτα πολύ γρήγορα, καθώς και να δίνουν στο σώμα τη δυνατότητα να αναπνέει ελεύθερα.

Viscose: Κατασκευάζεται από ένα φυσικό πολυμερές, την κυτταρίνη, η οποία λαμβάνεται από το ξύλο. Υφάσματα από viscose βάφονται και τυπώνονται με λαμπερά χρώματα. Μεγάλη απορροφητικότητα υγρασίας και ευχάριστη και μαλακή αίσθηση.

TENCEL™ Modal: H  ίνα TENCEL™ Modal κατασκευάζεται από το φυσικό πολυμερές, την κυτταρίνη, η οποία λαμβάνεται από ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ξύλου οξιάς. Προσφέρει απαλότητα, φωτεινά και λαμπερά χρώματα. Δεν ξεθωριάζει και δεν συρρικνώνονται, εξασφαλίζοντας διαρκή ποιότητα και άνεση.

TENCEL™ Lyocell: Η ίνα TENCEL™ Lyocell κατασκευάζεται από ένα φυσικό πολυμερές, την κυτταρίνη, η οποία λαμβάνεται από ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ξύλου ευκαλύπτου. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό υλικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος.


Συνθετικές Πολυμερείς Ίνες (Οργανικές ενώσεις που πολυμερίζονται)

Πολυαμίδιο: Μεγάλη αντοχή στο σχίσιμο και στη τριβή. Μεγάλη επιμήκυνση και εύκολη φροντίδα

Πολυεστέρας: Μεγάλη αντοχή στο σχίσιμο και στη τριβή. Μεγάλη ελαστικότητα και μικρή τάση για τσαλάκωμα.

Πολυακριλικό: Αφή παρόμοια με του μαλλιού κατασκευάζουν ελαφρά και ζεστά νήματα, εύκολα στη χρήση.

Ελαστάνη: Μεγάλη επιμήκυνση χωρίς να σπάει. Χρησιμοποιείται σε μικρά ποσοστά σε υφάσματα με απαιτήσεις ελαστικότητας

Πλοκή Νημάτων

Πλεκτά υφάσματα είναι τα υφάσματα που για τη δημιουργία τους απαιτείται η κατασκευή θηλιάς. Η παραγωγή επιτυγχάνεται με τη σύζευξη δύο διαδοχικών θηλιών της μιας μέσα στην άλλη.

Κυριότερες πλέξεις:
 • Κάλτσα (single jersey)
 • Ριπ (rib)
 • Ίντερλοκ (interlock)
Άλλες πλέξεις που βασίζονται στις κύριες
 • Punto di Roma (για χειμερινές πιζάμες και homewear)
 • Φούτερ (για χειμερινές πιζάμες, homewear και beachwear)
 • Πετσέτα (για beachwear)
Κάλτσα (singlejersey): Η πιο απλή δομή υφαδοπλεκτού. Πλέκεται με μονή σειρά βελονών (μονόπλακο). Έχει δύο πλευρές που διαφέρουν μεταξύ τους(καλή και ανάποδη πλευρά).Μέτρια ελαστικότητα Κατασκευάζονται εσώρουχα, θερινές και χειμερινές πιζάμες

Ριπ (rib): Κατασκευάζεται με δύο σειρές βελόνων (δίπλακο). Οι δύο όψεις του πλεκτού είναι ίδιες,όμοιες με την καλή πλευρά της κάλτσας.Μεγάλη ελαστικότητα. Με μετατροπές που μπορούν να γίνουν στις πλεκτομηχανές δημιουργούνται διάφορες υποκατηγορίες όπως Ριπ 1Χ1 (ευθεία ύφανση) , Ριπ 2Χ2 (ριγέ ύψανση) κ.α. Κατασκευάζονται εσώρουχα, θερινές πιζάμες.

Ίντερλοκ (interlock): Κατασκευάζεται με δύο σειρές βελόνων (δίπλακο).Η δομή του αποτελείται από δύο υφάσματα ριπ.Οι δύο όψεις του πλεκτού είναι ίδιες, όμοιες με την καλή πλευρά της κάλτσας.Μέτρια ελαστικότητα. Κατασκευάζονται χειμερινές πιζάμες και homewear


0
?
Επικοινωνία